Semperian Anthropological Pavilion

The Semperian anthropological container was adapted to fit the site in Queens looking at Manhattan, shadowed by a poplar grove and bathed by the East river. The issue of hearth was further explored by introducing a program to the pavilion, an installation for Noguchi Akari light sculptures. The lights were used to enhance the interaction of the glass pavilion with the water creating a procession to the water highlighted by the Akari light sculptures. The sculptures were given architectural properties by visually creating columns of light that regulate the facade. The hearth was interpreted as a visual focus that the pavilion placed on the reflection of the lights on the water. The same calligraphy was used to create the site conditions that would anchor the pavilion to the site. The location of the pavilion along the edge of the site allows the installation to be viewed from Manhattan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s